Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii- odświeżam przepisy z dawnych lat.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 182
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 91
Składniki
Kości wędzone gotujemy razem z pokrojonymi w kostkę jarzynami ,burakami (kawałki) i grzybami ,dodajemy kwas burakowy. Po zagotowaniu wyjmujemy buraki ,grzyby i kości z mięsem. Następnie dodajemy kaszę ,obrane mięso z kości i zagotowujemy. Cebulę smażymy na smalcu ,dodajemy mąkę ,zalewamy odrobiną zimnej wody ,wlewamy do barszczu razem z posiekanym koperkiem i czosnkiem ,oraz majerankiem. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do całości. Do smaku doprawiamy octem ,solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Całość podajemy razem.