Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to możliwe, żeby grochówka była mniej kaloryczna i nie straciła na smaku? Jak najbardziej :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Pietruszkę, jeśli jest duża, przekrajamy na pół. Marchewkę kroimy w półplasterki. Wrzucamy do garnka seler, pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy 2-2,5l wody. Około 15 minut po zagotowaniu dodajemy groch.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżeczce masła. W trakcie smażenia lekko solimy, żeby szybciej zmiękła. Usmażoną dodajemy do zupy.
Kiełbasę kroimy w półplasterki (albo kostkę, jak sobie chcemy) i p[odsmażamy na tłuszczu pozostałym po cebuli.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Wędlinę z patelni również (i te 2 kropelki tłuszczyku z patelni). Gotujemy kilka minut, aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem. Posmakuje również osobom, które się nie odchudzają, więc tu odchodzi nam konieczność gotowania ''na dwa gary'' :) Smacznego!!!!