Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inna bo z grzybami. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blender,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Grzyby suszone namoczyć, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w ćwiartki a cebulę w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej poddusić warzywa , dodać bulion oraz grzyby i gotować około 30 minut. Grzyby po rozmrożeniu podsmażyć na łyżce masła klarownego. ( Jeżeli są to pieczarki to oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle). Natkę po opłukaniu posiekać. Zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem zabielić śmietaną. Na samym końcu dodać podsmażone grzyby i oprószyć natką pietruszki. Podawać z grzankami lub pajdą chleba albo z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kartoflanka gotowa do podania.