Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo oryginalna, smaczna i przede wszystkim zdrowa zupa.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Składniki
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części i skropić sokiem z cytryny. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Pora oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
W garnku, na rozgrzanym maśle przesmażyć marchewkę, ziemniaki i pora. Dodać jabłka, zalać sokiem jabłkowym i jednym litrem wody, doprawić cukrem, solą, szczyptą pieprzu i kruszonym cynamonem.
Gotować do miękkości wszystkich składników. Wszystko zmiksować, doprowadzić do wrzenia, zabielić śmietaną i zagotować. Gotową zupę można dekorować laską cynamonu.