Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, szczególnie dobrze smakuje w ciepłe wiosenne dni, więc już niedługo :))
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać pokrojoną cukinię i groszek, smażyć ok. 3 min. po czym zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 min. Na koniec zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z maką. Podawać z ryżem.