Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lubię kminku!! Zupa kminkowa to cos zupełnie innego.Szybko.Tanio.Smacznie.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
W czajniku gotujemy wodę.W międzyczasie na patelni rozpuszczamy pasłoi do zimnego jeszcze masełka dodajemy kminek,smażymay na wolnym ogniu prawie do koloru czarnego. Będzie lekka zadyma w domu ale watro.W tym czasie woda juz sie zagotowała więc można przelać ją do garnka,dodać vegetę,pieprz,cukier,przelać zawartość patelni do garnaka(kminek z masłem).zagotować chwilke dodać śmietanę.Przecedzić.Podawać w w talerzu z kleksem ubitej śmietany i listkiem pietryszki.W miseczce obok groszek ptysiowy lub grzanki.Smacznego. Ja tę zupę robię 5 min do momentu podania na stół.