Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 66
Składniki
Obierz szparagi. W szerokim garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i połową cytryny. Wrzuć obrane szparagi, ugotuj do miękkości, wyjmij i schłodź.
Do powstałego wywaru włóż obierki i odpadki ze szparagów. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę. Przecedź wywar. Szparagi pokrój. Główki odłóż do dekoracji.
Włóż szparagi do wywaru. Gotuj 10 minut. Zblenduj zupę i dodaj śmietanę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.Źródło: Takie jest życie