Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118601
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8597
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2405
Składniki
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy. Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu. Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur