Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29217
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18557
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 665
Składniki
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy. Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu. Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur