Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421746
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2146
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421746
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2146
Składniki
Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane. Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa. Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy. Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu. Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur