Do góry

Zupy Przepis na:

Aksamitny krem porowo-serowy

Aksamitny krem porowo-serowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1725

Dodano:

Odsłon: 3284

Krem z pora z dodatkiem topionego serka, podany z prażonymi płatkami migdałów..

Składniki

  • 3 pory, 2 marchewki, 100g serka topionego,
  • 400ml bulionu, 600ml wody, pieprz, wegeta/sól,
  • 2 ząbki czosnku, 5 łyżek migdałów w płatkach, ser lazur do dekoracji
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Aksamitny krem porowo-serowy

Przygotowanie

  1. Płatki migdałów wrzucamy na suchą patelnię, i prażymy - mają być rumiane.

    Por kroimy w krążki, marchewkę w plastry, czosnek drobno siekamy.

    Do garnka wlewamy wodę, bulion, dodajemy warzywa.

    Gotujemy aż warzywa zmiękną, następnie doprawiamy solą i pieprzem.

    Dodajemy serek topiony i jeszcze chwilę gotujemy.

    Zupę miksujemy - jeśli chcemy bardzo gęsty krem należy odlać trochę bulionu.

    Gotowy krem wlewamy na talerz, posypujemy migdałami, i ozdabiamy kawałkiem sera lazur

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 14 sierpnia 2013 Ostatnio chodzi za mną taka zupka, chyba ją w końcu zrobię, bo mnie zachęciłaś ślicznym zdjęciem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń