Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, błyskawiczny barszczyk z tartych buraków ze słoika to doskonały dodatek do pierogów, krokietów i pasztecików. Do jego przygotowania wykorzystujemy bulion lub rosół z dnia poprzedniego i buraczki ze słoika, najlepiej własnej roboty. Zupa gotowa jest w 20 minut.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4838
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34386
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2066
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4838
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34386
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2066
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Składniki
Bulion lub rosół doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy do bulionu buraczki ze słoika i podgrzewamy całość, nie gotujemy, bo barszcz straci głęboki, buraczkowy kolor. Następnie przyprawiamy zupę - dodajemy zmiażdżony czosnek, sok z cytryny (ale ostrożnie, ponieważ buraczki były zakwaszane), majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dajemy odrobinę maggi. Barszcz czerwony z tartych buraków ze słoika gotowy!
Przepis na tarte buraki do słoików na zimę: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-tarte-buraki-na-zime,1981276,walek.html