Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczna zupa paprykowa"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Marchewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Rozgrzej masło w garnku z grubym dnem. Wrzuć rozdrobnione warzywa, duś, aż staną się szkliste. Obydwie papryki pokrój na cienkie paseczki, dołóż do gotujących się warzyw.
Warzywa zalej 1,2 l wrzątku. Wrzuć kostki rosołowe, najlepiej drobiowe, i koncentrat wymieszany z octem. Dopraw papryką, pieprzem i ewentualnie solą.
Gotuj pod przykryciem około 20 minut, by paski papryki zmiękły, ale nie rozgotowały się. Oddzielnie ugotuj ryż na sypko. Do miseczek nałóż po porcji ryżu, zalej gorącą zupą, posyp natką.
Z mięsną wkładką
Do zupy możesz wrzucić pokrojone mięso z niedzielnej pieczeni lub podsmażone na suchej patelni plasterki kiełbasy.Źródło: Naj