Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół najlepszy jest gorący jak miłość . Połączenie tradycyjnego rosołu polskiego wraz z pikntością ismakiem meksykańskiego Tabasco oddaje ten czar . Rosół taki jest pożywny i rozgrzewający a jest też wspaniałą przygodą . Skład dania to : Woda - minimum kilka litrów , Kurczak (Idealny z wolnego wybiegu), sól, pieprz , por, sos Tabasco, Seler korzeniowy , marchew kilka sztuk, pietruszka kilka sztuka i pasternak kilka sztuk , ziele lubczyku, nać pietruszki , cebula duża , szponder wołowy, makaron jajeczny i odrobinka smalcu kaczego lub oleju roślinnego do zblanszowania Warzyw ... Warzywa blanszujemy lekko na odrobince oleju , potem zalewamy zimną wodą i wraz z mięsiwem gotujemy do miękkości , w międzyczasie dodajemy cebulkę podpieczoną na blacie kuchennym . Na koniec dodajemy soli i doprawiamy sosem Tabasco i podajemy z makaronem i warzywami z rosołu i natką pietruszki
Garnek
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3583
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1459
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3583
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34198
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1459
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113633
Składniki
Obrane warzywa blanszujemy na odrobinie kaczego smalcu lub oleju roślinnego aż zaczną wydzielać zapach . Następnie zalewamy zimną wodą i wraz z kurczakiem i szpondrem gotujemy do miękkości , w międzyczasie dodając przypievczoną na blacie kuchennym cebulę , ziele lubczyka , pieprz i sól . Na koniec doprawiamy sosem Tabasco i podajemy z wczęniej ugotowanym makaronem jajecznym i natką pietruszki