Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupkę na którą podam wam przepis przygotujecie w zaledwie trzydzieści minut. Mam nadzieję że znajdują się tu osoby które obserwują mojego bloga którzy chętnie korzystają z przepisów na zupki, ja jak już wiecie jestem zupo - maniaczką, jak dla mnie szybciej najadam się zupa niż drugim daniem. Z dwóch dań nie gotuję obiadów bo by nie zjedli a ja nie jestem z tych aby wyrzucać jedzenie wolę go przerobić niż wyrzucić, choć prawdę mówiąc nie wszystkie zupy da się przerobić.
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte porcje rosołowe, korzenie pietruszki oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości porcji oraz warzyw ( w czasie gotowania zdjąć powstałe szumowiny ). Jak już porcje są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, liścia pora oraz suszoną włoszczyznę i gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie doprawić ją do swego smaku przyprawą z solą dodać podzielone koszyczki kalafiora oraz łyżkę liści lubczyk - magii i gotować do miękkości kalafiora ( ja nie rozgotowuję go ponieważ lubimy gdy czuć jak chrupie ). W czasie gdy kalafior gotuje się w zupie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy i łyżeczką cukru ( dodając cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Jak już kalafior jest miękki według naszego uznania, wlać przygotowaną śmietanę i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować. Na koniec wkroić natkę pietruszki i lekko zagotować zupkę można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wyszła tak dobra że zjedli po trochu a teraz co chwilę podchodzą do garnka i dojadają.