Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupkę na którą podam wam przepis przygotujecie w zaledwie trzydzieści minut. Mam nadzieję że znajdują się tu osoby które obserwują mojego bloga którzy chętnie korzystają z przepisów na zupki, ja jak już wiecie jestem zupo - maniaczką, jak dla mnie szybciej najadam się zupa niż drugim daniem. Z dwóch dań nie gotuję obiadów bo by nie zjedli a ja nie jestem z tych aby wyrzucać jedzenie wolę go przerobić niż wyrzucić, choć prawdę mówiąc nie wszystkie zupy da się przerobić.
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte porcje rosołowe, korzenie pietruszki oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości porcji oraz warzyw ( w czasie gotowania zdjąć powstałe szumowiny ). Jak już porcje są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, liścia pora oraz suszoną włoszczyznę i gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie doprawić ją do swego smaku przyprawą z solą dodać podzielone koszyczki kalafiora oraz łyżkę liści lubczyk - magii i gotować do miękkości kalafiora ( ja nie rozgotowuję go ponieważ lubimy gdy czuć jak chrupie ). W czasie gdy kalafior gotuje się w zupie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy i łyżeczką cukru ( dodając cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Jak już kalafior jest miękki według naszego uznania, wlać przygotowaną śmietanę i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować. Na koniec wkroić natkę pietruszki i lekko zagotować zupkę można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wyszła tak dobra że zjedli po trochu a teraz co chwilę podchodzą do garnka i dojadają.
Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem
Odsłon: 9365
Zupy to prawdziwa moc witamin i wartości odżywczych. Dostarczają nam mnóstwo...
Odsłon: 21769
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 25
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 141
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 53
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 25
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 141
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 53
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte porcje rosołowe, korzenie pietruszki oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości porcji oraz warzyw ( w czasie gotowania zdjąć powstałe szumowiny ). Jak już porcje są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, liścia pora oraz suszoną włoszczyznę i gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki w zupie są już miękkie doprawić ją do swego smaku przyprawą z solą dodać podzielone koszyczki kalafiora oraz łyżkę liści lubczyk - magii i gotować do miękkości kalafiora ( ja nie rozgotowuję go ponieważ lubimy gdy czuć jak chrupie ). W czasie gdy kalafior gotuje się w zupie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy i łyżeczką cukru ( dodając cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Jak już kalafior jest miękki według naszego uznania, wlać przygotowaną śmietanę i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować. Na koniec wkroić natkę pietruszki i lekko zagotować zupkę można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą.
Zupka wyszła bardzo smaczna można ją podać ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem.Wyszła tak dobra że zjedli po trochu a teraz co chwilę podchodzą do garnka i dojadają.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 15
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 25