Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmuszka mazursko-warmińska - bardzo pożywna i smaczna.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Składniki
Fasolę moczymy w przegotowanej wodzie przez 10 godzin. Potem gotujemy do miękkości i pozostawiamy w wywarze.
Marchewkę,pietruszkę, cebulę obieramy,kroimy na krążki a kapustę w dużą kostkę. Boczek kroimy w średnią kostkę.Mięso również kroimy w kostkę,oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym smalcu.Warzywa, boczek i mięso wkładamy do dużego garnka,dodajemy sól, pieprz,liście laurowe,majeranek,kminek. Podlewamy tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa, dolewamy wrzącej wody, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu.
Gdy warzywa będą miękkie,dodajemy ugotowaną fasolę z wywarem ,koncentrat pomidorowy, śmietanę. Całość gotujemy przez 10 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.