Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z gazety (PD). Bardzo pyszna ,bezmięsna i zdrowa zupa. Tania i szybka w przygotowaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7476
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2420
Składniki
Marchew i ziemniaki obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrałem i posiekałem. Warzywa podsmażyłem na maśle ,dodałem sok z cytryny ,wino ,bulion warzywny oraz cukier. Gotowałem 20 min ,dodałem śmietanę. Lekko ostudziłem i zmiksowałem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Ser wymieszałem z jajkiem i bułką. Doprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Kluski formowałem łyżeczką do herbaty ,wrzucałem na osolony wrzątek i gotowałem 3 min od wypłynięcia. Odcedziłem. Zupę podałem z kluskami i posiekanym szczypiorkiem.