Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa zupa z groszku"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1102
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3270
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 743
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1102
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3270
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 743
Składniki
Szalotki obrać, posiekać. Wrzucić na rozgrzane masło. Mieszając, zeszklić. Dosypać groszek i dusić razem kilka minut. Dolać gorący bulion. Gotować jeszcze 10 minut bez przykrycia.
Mozzarellę pokroić w koste czkę. Kawałki sera wrzucić do wrzącej zupy. Mieszając, podgrzewać, aż ser całkowicie się rozpuści. Następnie zupę zmiksować blenderem na gładko.
Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Każdą porcję udekorować kleksem kwaśnej śmietany oraz listkiem bazylii.
Można część (kilka łyżek) podgotowanego groszku odłożyć i posypać nim każdą porcję zupy przed podaniem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium