Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga trochę czasu, lecz krupnik bardzo smaczny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117617
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8163
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Ugotować wywar z warzyw, kości i przypraw.
Jeśli używamy grzybów suszonych, musimy je umyć i ugotować.
Po ugotowaniu grzyby pokroić.
Przygotowany wywar cielęcy przecedzić, dodać do niego grzyby i przepłukaną kaszę, gotować ok. 15 minut.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować następne 20 minut.
Na koniec zupę zaprawić śmietaną i mąką oraz dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę z gotowanego wywaru.
Zupę posypać natką.