Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga trochę czasu, lecz krupnik bardzo smaczny.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1046
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1046
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4096
Składniki
Ugotować wywar z warzyw, kości i przypraw.
Jeśli używamy grzybów suszonych, musimy je umyć i ugotować.
Po ugotowaniu grzyby pokroić.
Przygotowany wywar cielęcy przecedzić, dodać do niego grzyby i przepłukaną kaszę, gotować ok. 15 minut.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować następne 20 minut.
Na koniec zupę zaprawić śmietaną i mąką oraz dodać pokrojoną marchewkę i pietruszkę z gotowanego wywaru.
Zupę posypać natką.