Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, gesty i kleisty krupnik na kurzych łapkach z kaszą, taki gotowała moja babcia. Pożywny i rozgrzewający z pajdą wiejskiego chleba, idealny na jesienne chłody .
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4541
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 15
Składniki
Łapki opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą, zagotuj i zbierz szumowiny, warzywa obierz, opłukaj pokrój drobniej, dodaj do garnka, natkę pietruszki pokrój razem z selerem, porem i lubczykiem, również dodaj do krupniku, łącznie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarenkach, całość gotuj około 15 minut.
Kasze opłukaj dodaj do krupniku, dopraw do smaku solą i pieprzem, całość gotuj do miękkości kaszy.
Krupnik można podać posypany natką pietruszki z pajdą chleba. Smacznego.