Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, gesty i kleisty krupnik na kurzych łapkach z kaszą, taki gotowała moja babcia. Pożywny i rozgrzewający z pajdą wiejskiego chleba, idealny na jesienne chłody .
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Łapki opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą, zagotuj i zbierz szumowiny, warzywa obierz, opłukaj pokrój drobniej, dodaj do garnka, natkę pietruszki pokrój razem z selerem, porem i lubczykiem, również dodaj do krupniku, łącznie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarenkach, całość gotuj około 15 minut.
Kasze opłukaj dodaj do krupniku, dopraw do smaku solą i pieprzem, całość gotuj do miękkości kaszy.
Krupnik można podać posypany natką pietruszki z pajdą chleba. Smacznego.