Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zupa z wołowiną"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Wołowinę zalać 2 litrami wody, posolić, dodać listek laurowy i gotować do miękkości mięsa.
Wołowinę wyjąć i przestudzić. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę upiec w całości na jasny brąz. Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kolby kukurydzy oczyścić i pokroić w plastry. Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do wywaru, gotować, aż zmiękną. Wołowinę pokroić w kostkę, dorzucić pod koniec gotowania. Doprawić pieprzem i ostrą papryczką.Źródło: Twoje Imperium