Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół jest obowiązkową zupą na niedzielnym stole. Wielu z nas nie wyobraża sobie tego dnia bez tej potrawy. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu, to ten esencjonalny i złocisty rosół Magdy Gessler będzie idealny dla ciebie. Sekretem tego dania jest bardzo długi czas gotowania a także niesamowita liczba składników – powinny one wręcz wystawać z garnka! Fot. Mateusz Jagielski/DDTVN/East News/123RF/Picsel
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 48
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1805
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 313
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 415
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 561
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 48
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1805
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 313
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 415
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 561
Składniki
Całe mięso dokładnie umyj i przełóż do bardzo dużego garnka. Zalej je wodą i zagotuj. Trzymaj je na małej mocy palnika przez godzinę. Co jakiś czas zbieraj łyżką powstające na powierzchni zupy szumowiny. Marchewkę, pietruszkę, seler i pora umyj i obierz. Podziel je na mniejsze kawałki i dodaj do rosołu. Cebule obierz z pierwszych warstw, pozostawiając jedną żółtą łupinę. Przedziel je na pół i opal nad palnikiem lub na suchej kuchence. Także dodaj do zupy.
Do garnka dołóż liść laurowy, natkę pietruszki, ziele angielskie, czarny pieprz, lubczyk. Całość gotuj na małym ogniu przez kolejne półtorej godziny.
Po tym czasie rosół przecedź na sitku. Bulion przelej z powrotem do garnka i dopraw solą. Marchewkę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rosół Magdy Gessler podawaj w głębokich talerzach, z dodatkiem pokrojonej marchewki i makaronu.