Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół jest obowiązkową zupą na niedzielnym stole. Wielu z nas nie wyobraża sobie tego dnia bez tej potrawy. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu, to ten esencjonalny i złocisty rosół Magdy Gessler będzie idealny dla ciebie. Sekretem tego dania jest bardzo długi czas gotowania a także niesamowita liczba składników – powinny one wręcz wystawać z garnka! Fot. Mateusz Jagielski/DDTVN/East News/123RF/Picsel
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2486
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2486
Składniki
Całe mięso dokładnie umyj i przełóż do bardzo dużego garnka. Zalej je wodą i zagotuj. Trzymaj je na małej mocy palnika przez godzinę. Co jakiś czas zbieraj łyżką powstające na powierzchni zupy szumowiny. Marchewkę, pietruszkę, seler i pora umyj i obierz. Podziel je na mniejsze kawałki i dodaj do rosołu. Cebule obierz z pierwszych warstw, pozostawiając jedną żółtą łupinę. Przedziel je na pół i opal nad palnikiem lub na suchej kuchence. Także dodaj do zupy.
Do garnka dołóż liść laurowy, natkę pietruszki, ziele angielskie, czarny pieprz, lubczyk. Całość gotuj na małym ogniu przez kolejne półtorej godziny.
Po tym czasie rosół przecedź na sitku. Bulion przelej z powrotem do garnka i dopraw solą. Marchewkę pokrój w kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rosół Magdy Gessler podawaj w głębokich talerzach, z dodatkiem pokrojonej marchewki i makaronu.