Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze są cenione za swój smak. Zawierają również cenne substancje odżywcze, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są nimi witaminy, składniki mineralne, duże dawki antyoksydantów, przede wszystkim beta-karotenu, likopenu oraz innych flawonoidów. Tak przygotowane przeze mnie rydze są podstawą do różnego rodzaju przygotowania potraw zimą.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 559
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 559
Składniki
Do rozpuszczonego masła klarowanego, wrzucamy pokrojone rydze. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy mieszając, aby się nie przypaliły. Podduszone rydze doprawiamy solą i pieprzem. Do wyparzonych słoików przekładamy rydze, zkręcamy i gotujemy ok. 30 minut. Gotowe słoiki odstawiamy w chłodne miejsce.