Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze są cenione za swój smak. Zawierają również cenne substancje odżywcze, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są nimi witaminy, składniki mineralne, duże dawki antyoksydantów, przede wszystkim beta-karotenu, likopenu oraz innych flawonoidów. Tak przygotowane przeze mnie rydze są podstawą do różnego rodzaju przygotowania potraw zimą.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1350
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7355
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2841
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1350
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7355
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2841
Składniki
Do rozpuszczonego masła klarowanego, wrzucamy pokrojone rydze. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i dusimy mieszając, aby się nie przypaliły. Podduszone rydze doprawiamy solą i pieprzem. Do wyparzonych słoików przekładamy rydze, zkręcamy i gotujemy ok. 30 minut. Gotowe słoiki odstawiamy w chłodne miejsce.