Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 149 Ocena: 2372
Dodano: 14.10.2017
Odsłon: 8950
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Mięsa (oprócz kiełbasy), warzywa (oprócz czosnku i cebuli), ziele angielskie i liście laurowe wkładamy do garnka, zalewamy około 2,5l wody i na małym ogniu gotujemy 3h.
Po tym czasie wyrzucamy pietruszkę, pora i seler. Marchewkę kroimy w w plasterki lub półplasterki. Mięso kroimy w paski i wrzucamy do wywaru. Ustawiamy najmniejszy ogień.
Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy, aż zacznie mocno pachnieć. Dodajemy do wywaru z mięsem.
Kiełbasę i wędzonkę kroimy i podsmażamy na patelni. Dodajemy do zupy.
Ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki i przekładamy na patelnię po kiełbasie. Smażymy, aż woda odparuje. Dodajemy do zupy.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy wodę z ogórków (nie całą na raz, tylko stopniowo, żeby nas nie wykręcało do końca, tylko dość porządnie :)). Dodajemy oliwki i kapary.
Zupę podajemy z plasterkiem cytryny, kleksem śmietany, obficie posypaną koperkiem.
Smacznego!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)