Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną, aromatyczną i wyrazistą w smaku zupę pomidorową z ziemniaczkami oraz prowansalską nutką.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4992
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44921
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 538
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, opłukujemy z nadmiaru skrobi, zalewamy zimną wodą, osmalamy i gotujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości. Ugotowane ziemniaczki odcedzamy.
Pietruszkę oraz marchewki obieramy i kroimy w kostkę, którą wrzucamy do 500 ml gotującego się bulionu.
Czerwone cebule również kroimy w kostkę i podsmażamy ją delikatnie na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodajemy do niej przeciśnięte przez praskę lub drobno pokrojone ząbki czosnku. Podsmażoną cebulkę i czosnek przekładamy do bulionu z warzywami i gotujemy do uzyskania miękkości (około 20 minut).
Po tym czasie do garnka dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, przecier pomidorowy (najlepiej domowy) oraz przyprawy: cukier trzcinowy, zioła prowansalskie, ostrą oraz słodką paprykę i zagotowujemy.
Na sam koniec dodajemy do zupy ugotowane ziemniaczki oraz doprawiamy całość solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem.
Życzę smacznego! :)