Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona zupa z natką pietruszki"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 190
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 150
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 190
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Szparagi umyj w zimnej wodzie, osusz i obierz końcówki ze skórki. Odetnij zdrewniałe końce. Odkrój główki, a łodyżki posiekaj w plasterki. Wrzuć szparagi do bulionu i gotuj ok. 10 minut.
Gdy będą miękkie, wyjmij po dwie główki na porcję i trochę szparagowych plasterków do dekoracji. Bulion lekko ostudź, dodaj do niego posiekaną natkę i całość zmiksuj. Do zupy dodaj szczyptę cukru, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dolej śmietankę, dokładnie wymieszaj i jeszcze raz zagotuj, by zupa była gorąca. 3. Wlej zupę do salaterek, udekoruj główkami i plasterkami szparagów oraz listkami natki.
Rada:To delikatna, lekka zupa, dlatego najlepiej podawaj ją z grzankami.Źródło: Olivia