Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona zupa z natką pietruszki"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 956
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Składniki
Szparagi umyj w zimnej wodzie, osusz i obierz końcówki ze skórki. Odetnij zdrewniałe końce. Odkrój główki, a łodyżki posiekaj w plasterki. Wrzuć szparagi do bulionu i gotuj ok. 10 minut.
Gdy będą miękkie, wyjmij po dwie główki na porcję i trochę szparagowych plasterków do dekoracji. Bulion lekko ostudź, dodaj do niego posiekaną natkę i całość zmiksuj. Do zupy dodaj szczyptę cukru, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dolej śmietankę, dokładnie wymieszaj i jeszcze raz zagotuj, by zupa była gorąca. 3. Wlej zupę do salaterek, udekoruj główkami i plasterkami szparagów oraz listkami natki.
Rada:To delikatna, lekka zupa, dlatego najlepiej podawaj ją z grzankami.Źródło: Olivia