Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa botwinkowa"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Składniki
W garnku zagotuj bulion. Dodaj do niego startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pietruszkę i buraki pokrojone w kostkę. Zupę gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, następnie wrzuć drobno posiekaną botwinkę. Całość gotuj do czasu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadź w garnku. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem, wlej sok z cytryny. Zupę podawaj posypaną koperkiem i pokruszonym serem. Jako dodatek świetnie pasuje również ugotowane na twardo jajko lub zielony ogórek.Źródło: Na żywo