Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 681
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 681
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Marchwie i pietruszkę obieram i kroję w kostkę, dodaję do wrzącego rosołu, gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami.
W międzyczasie obieram cebulę, kroję ją w cienkie półplasterki i podsmażam na maśle, aż stanie się złota. Usmażoną cebulę mieszam z mąką, wrzucam do zupy i zagotowuję.
40 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 4 porcje
Nie trzeba wyszukanych składników, a zupa znakomita. Katarzyna Janeczko z ZamościaŹródło: Kobieta i życie