Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 229
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1145
Składniki
Seler i ziemniaki obierz, pokrój i włóż do wywaru. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj. Na 2 łyżkach masła podsmaż cebulę pokrojoną w piórka (nie rumień), dodaj pomidory pokrojone w kostkę i wszystko razem przełóż do zupy.
Gotuj przez 10 minut, dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość zapraw śmietaną. Przed podaniem zupę posyp startym żółtym serem.
Zupę możesz podać z grzankami zapiekanymi z żółtym serem.Źródło: Na żywo