Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Składniki
:
Seler i ziemniaki obierz, pokrój i włóż do wrzącej, osolonej wody. Gotuj ok. 20 minut, aż warzywa będą całkiem miękkie. Wtedy zmiksuj je przy pomocy blendera i ponownie doprowadź do wrzenia.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę pokrojoną w piórka.
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój je w kostkę i dorzuć do zupy wraz z cebulą.
Śmietanę wymieszaj w miseczce z odrobiną wrzątku i dolej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
Kromki bułki pokrój w kostkę i przesmaż na złoty kolor na łyżce masła.
Gotową zupę podawaj z grzankami, posypaną żółtym serem.Źródło: Telemax