Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
:
Seler i ziemniaki obierz, pokrój i włóż do wrzącej, osolonej wody. Gotuj ok. 20 minut, aż warzywa będą całkiem miękkie. Wtedy zmiksuj je przy pomocy blendera i ponownie doprowadź do wrzenia.
Na 2 łyżkach masła zeszklij cebulę pokrojoną w piórka.
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry. Pokrój je w kostkę i dorzuć do zupy wraz z cebulą.
Śmietanę wymieszaj w miseczce z odrobiną wrzątku i dolej do garnka. Dopraw solą i pieprzem.
Kromki bułki pokrój w kostkę i przesmaż na złoty kolor na łyżce masła.
Gotową zupę podawaj z grzankami, posypaną żółtym serem.Źródło: Telemax