Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa po francusku"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Masło stop na patelni, zrumień cebule.
W rondlu zagotuj 1 i 3/4 szklanki wody. Włóż cebule, gotuj 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj przyprawę do zup, wymieszaj.
Zdejmij z ognia, wlej białe wino, przypraw do smaku solą i pieprzem. Cukier stop na patelni na małym ogniu.
Karmel dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Ew. jeszcze przypraw. Podawaj z grzankami.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie