Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty krem dyniowy podany z indykiem smażonym w przyprawie gyros i groszkiem ptysiowym.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6173
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8661
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6173
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8661
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z olejem i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą (do 4-5 cm powyżej linii warzyw). Gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie - najlepiej sprawdzać na ziemniaku. Warzywa miksujemy na gładką masę. Dodajemy koncentrat, sos sojowy i przyprawiamy. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Kurczaka kroimy w paseczki. Dodajemy przyprawę gyros i olej, dokładnie mieszamy. Kurczaka smażymy, aż będzie ładnie przyrumieniony (dla sprawdzenia czy nie jest surowy, najlepiej przekroić kawałek). Zupę podajemy z porcją kurczaka i groszkiem ptysiowym.