Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty krem dyniowy podany z indykiem smażonym w przyprawie gyros i groszkiem ptysiowym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5048
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z olejem i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą (do 4-5 cm powyżej linii warzyw). Gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie - najlepiej sprawdzać na ziemniaku. Warzywa miksujemy na gładką masę. Dodajemy koncentrat, sos sojowy i przyprawiamy. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Kurczaka kroimy w paseczki. Dodajemy przyprawę gyros i olej, dokładnie mieszamy. Kurczaka smażymy, aż będzie ładnie przyrumieniony (dla sprawdzenia czy nie jest surowy, najlepiej przekroić kawałek). Zupę podajemy z porcją kurczaka i groszkiem ptysiowym.