Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorem i smakiem...zniewala!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2248
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2248
Składniki
Przygotowujemy 0,7 l bulionu warzywnego (z marchewki, pietruszki, pora, selera).
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Ziemniaki i czosnek podsmażamy na maśle klarowanym przez 3- 4 min.
Dodajemy pieprz, kolendrę ( zmielone nasiona) i sól i podsmażamy jeszcze przez 1 min.
Następnie podsmażone ziemniaki i czosnek zalewamy bulionem i gotujemy do miękości ziemniaków( 10-15 min).
Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy groszek mrożony i gotujemy wszystko przez 10 min.
Dodajemy napój ryżowy i sok z limonki... gotujemy 1 min.
W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Na koniec miksujemy powstałą zupę na aksamitny krem.