Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorem i smakiem...zniewala!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2486
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 391
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 134
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2486
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 391
Składniki
Przygotowujemy 0,7 l bulionu warzywnego (z marchewki, pietruszki, pora, selera).
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Ziemniaki i czosnek podsmażamy na maśle klarowanym przez 3- 4 min.
Dodajemy pieprz, kolendrę ( zmielone nasiona) i sól i podsmażamy jeszcze przez 1 min.
Następnie podsmażone ziemniaki i czosnek zalewamy bulionem i gotujemy do miękości ziemniaków( 10-15 min).
Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy groszek mrożony i gotujemy wszystko przez 10 min.
Dodajemy napój ryżowy i sok z limonki... gotujemy 1 min.
W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Na koniec miksujemy powstałą zupę na aksamitny krem.