Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z brukselką"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1153
Składniki
Wędzony boczek pokrój w kostkę, wrzuć do dużego rondla lub garnka o grubym dnie, przesmaż na łyżce oleju. Wrzuć oczyszczony, opłukany pod bieżącą wodą i drobno posiekany por, chwilę smaż razem. Zalej 1,5 l wody.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Świeżą brukselkę oczyść, odetnij korzonki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Przygotowane warzywa wrzuć do naczynia z boczkiem i porem. Gotuj 30 min.
Przygotuj rumianą zasmażkę z 2 łyżek oleju oraz 1-2 łyżek mąki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania, wymieszaj. Dopraw do smaku octem, solą, pieprzem oraz cukrem.
czas 45 min; porcja – 250 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety