Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jogurtowa z awokado"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1247
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 287
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1247
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Ogórek obierz i przekrój na pół. Usuń nasiona. Pokrój miąższ. Żółtą paprykę pokrój w drobną kostkę. Umyj awokado, usuń pestkę, miąższ wydrąż łyżeczką, rozdrobnij widelcem. Cebulki i czosnek poszatkuj.
Przygotowane zmiksuj na purée. Wlej zimny jogurt, olej oraz ocet winny. Ponownie zmiksuj, aby się połączyły.
Zupę dopraw do smaku solą, tabasco i kolorowym pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Plasterki boczku zrumień na suchej patelni. Schłodzoną zupę rozlej na talerze, włóż plasterki boczku i udekoruj ziołami.
<strong>Krzysztof Piekut z Żyrardowa</strong>Źródło: Super TV