Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kapuściana"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Wołowinę umyj, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili wrzuć do wrzątku. Dorzuć ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj około pół godziny.
Kaszę jaglaną przelej zimną wodą, upraż chwilę na suchej gorącej patelni, po czym dorzuć do wywaru wraz z pęczakiem.
Kapustę poszatkuj, marchew obierz, umyj i potnij na kawałki. Dodaj warzywa do zupy i gotuj całość jeszcze około 20 minut.
Na koniec dopraw zupę solą. Możesz ją również zabielić śmietaną.
Czas: 80 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV