Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4425
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113701
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4425
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34297
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2014
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113701
Składniki
Ugotowane nasiona soi zmiel razem z uprażonymi migdałami. Wlej 2 łyżki sosu sojowego, dodaj mąkę, kminek, kolendrę i nasiona sezamu. Całość wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.
Lekko zwilżonymi dłońmi zrób małe klopsy i usmaż. Chili, szalotki i marchewki drobno posiekaj i podsmaż. Mleko kokosowe i bulion zagotuj. Dodaj limonkę, kardamon i sól.
Dopraw do smaku cukrem, 2 łyżkami sosu sojowego i soku z cytryny. Zupę podawaj razem z klopsami.Źródło: Na żywo