Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 280
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 280
Składniki
Ugotowane nasiona soi zmiel razem z uprażonymi migdałami. Wlej 2 łyżki sosu sojowego, dodaj mąkę, kminek, kolendrę i nasiona sezamu. Całość wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.
Lekko zwilżonymi dłońmi zrób małe klopsy i usmaż. Chili, szalotki i marchewki drobno posiekaj i podsmaż. Mleko kokosowe i bulion zagotuj. Dodaj limonkę, kardamon i sól.
Dopraw do smaku cukrem, 2 łyżkami sosu sojowego i soku z cytryny. Zupę podawaj razem z klopsami.Źródło: Na żywo