Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa krem z białych warzyw, można podawać ją z grzankami lub bagietką, doskonale rozgrzewa.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 192
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 134
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 192
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 290
Składniki
W garnku rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, pora chwilę podsmaż, dodaj pokrojoną pietruszkę, selera, ziemniaki oraz kalafiora zalej wodą lub bulionem i gotuj około 15 minut, następnie dodaj odsączoną fasolkę z puszki, zagotuj .Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz imbirem i gałką muszkatołową.
Dodaj śmietanę i zmiksuj zupę blenderem. Wierzch możesz polać odrobiną oliwy z oliwek. Zupę podajemy z grzankami lub bagietką.