Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa krem z białych warzyw, można podawać ją z grzankami lub bagietką, doskonale rozgrzewa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5224
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 801
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11616
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5025
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1272
Składniki
W garnku rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, pora chwilę podsmaż, dodaj pokrojoną pietruszkę, selera, ziemniaki oraz kalafiora zalej wodą lub bulionem i gotuj około 15 minut, następnie dodaj odsączoną fasolkę z puszki, zagotuj .Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz imbirem i gałką muszkatołową.
Dodaj śmietanę i zmiksuj zupę blenderem. Wierzch możesz polać odrobiną oliwy z oliwek. Zupę podajemy z grzankami lub bagietką.