Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Krem z Dyni z Prażonymi Pestkami Dyni i Oliwą Truflową łączy w sobie różnorodność smaków, teksturę, zdrowe składniki i nutę luksusu, tworząc danie, które może zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia.
blender
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1527
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 124
Składniki
Prażone pestki dyni: Pestki dyni opłukać, osuszyć i obsmażyć na suchej patelni aż zaczną się rumienić. Posolić do smaku. Odstawić na bok.
Przygotowanie warzyw: Na dużym garnku rozgrzać masło i oliwę. Dodać cebulę i czosnek, smażyć przez kilka minut, aż cebula będzie miękka i szklista. Dodać dynię, ziemniaka, marchewkę i jabłko. Całość smażyć przez kilka minut, mieszając, aby warzywa się zeszkliły.
Gotowanie zupy: Dolać bulion warzywny do garnka, przykryć i gotować na średnim ogniu, aż warzywa staną się miękkie (około 20-25 minut). Dodać cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku.
Miksowanie zupy: Zupa powinna być gotowa do zmiksowania, gdy warzywa staną się miękkie. Zmiksować zupę na gładki krem przy użyciu blendera.
Doprawianie zupy: Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można dodać trochę więcej bulionu. Jeśli jest zbyt cienka, można dodać śmietanę kremówkę, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Sprawdzić i dostosować przyprawy.
Podanie: Podawać zupę gorącą, dekorując ją pestkami dyni oraz skrapiając oliwą truflową. Podawać z chrupiącym pieczywem. Smacznego!