Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z gruszką i imbirem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3622
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1479
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113639
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3622
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1479
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113639
Składniki
Na mocno rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę.
Ziemniaki i selera obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Kalafiora wyszoruj, podziel na różyczki, a imbir (ok. 2 cm) zetrzyj na tarce.
Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuj do miękkości (około 20-30 minut).
Na koniec dołóż wyszorowane gruszki ze skórką (z wyciętymi gniazdami nasiennymi). Dodaj sól, pieprz i cynamon, po czym zmiksuj zupę ze śmietaną.
Gotowy krem udekoruj według uznania, np. wisienką kandyzowaną.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax