Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z imbirem"
Polecam.
Odsłon: 555
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 326
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 555
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 326
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i pokrój na cienkie plasterki. Marchewki obierz, opłucz i pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć marchewkę, cebulę, czosnek oraz imbir. Smaż razem przez około 4 minuty. Następnie warzywa zalej 1 litrem wody.
Wsyp bulion i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 20 minut. W tym czasie opłucz szczypiorek i pokrój na kawałeczki. Miękkie warzywa zmiksuj razem z wywarem i ponownie zagotuj.
Zupę dopraw łyżeczką soli, szczyptą pieprzu, łyżeczką cukru i rozlej do kokilek. Na wierzchu każdej porcji połóż kleks śmietany i posyp szczypiorkiem. Udekoruj chipsami i od razu podawaj.
Czas: 30 minut | Koszt: do 22 zł | Poziom: średni |4 porcje, 320 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień