Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was dobre rozwiązanie na obiad chcecie przepis zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 48
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37717
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3694
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości BOCZKOWE, przyprawę uniwersalną w formie jarzynki, ziela angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę oraz tłuszcz gęsi ( nie koniecznie ). Całość zagotować i gotować do miękkości mięsa na wolnym ogniu, następnie dodać ziemniaki oraz ryż i także gotować do miękkości
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać groszek z marchewką i pogotować na wolnym ogniu do miękkości w trakcie dodając pokrojony świeży koper a w międzyczasie przygotować śmietanę
Po wyznaczonym czasie wlać śmietanę szybko zamieszać zagotować przez 2 - 3 minuty w trakcie wsypując lubczyk. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i wsypać suszoną natkę pietruszki