Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchwiowo-imbirowa"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
Rozpuść masło w du żym rondlu lub garnku o grubym dnie. Cebulę obierz i posiekaj, wrzuć na płynny tłuszcz. Duś na małym ogniu ok. 3 minuty, aż lekko zmięknie.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W podobny sposób przygotuj pietruszkę. Warzywa wrzuć do rondla. Duś pod przykryciem na małym ogniu 15 minut.
Dodaj starty imbir oraz skórkę z pomarańczy, wlej bulion (może być z kostki). Zupę doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do minimum i duś pod przykryciem około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zdejmij zupę z og nia, zmiksuj na gładki krem. Na koniec połącz ze słodką śmietanką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i rozlej do miseczek.
Tosty zrumień na złoty kolor, pokrój w kostkę. Podawaj do zupy. Danie możesz posypać natką.
czas ok. 60 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety