Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska z kurczakiem to prawdziwa gratka dla miłośników ostrzejszej kuchni. Jest pełna warzyw, mięsa i przypraw, które dodają całości niebywałego aromatu. Warto też wspomnieć, że danie jest bardzo sycące i bogate w białko budujące mięśnie. Świetnie sprawdzi się podczas chłodniejszych dni jesienią czy zimą. Z powodzeniem możesz przygotować większą ilość i podać zupę na obiad przez kolejne dwa lub trzy dni.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7894
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Papryczkę jalapeno oczyść z nasion i także drobno pokrój.
W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, czosnek oraz papryczkę, a następnie smaż je do miękkości przez ok. 3-4 minuty.
Kurczaka umyj i osusz, a następnie włóż go do garnka. Dodaj oba rodzaje fasoli, pomidory z puszki, bulion, kolendrę, chili i kmin. Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 25 minut, aż wszystko będzie miękkie.
Wyjmij kurczaka z garnka i rozdrobnij go dwoma widelcami. Przenieś go z powrotem do zupy i kontynuuj gotowanie przez następne 5 minut. Wlej sok z limonki i dopraw danie do smaku solą.
Zupę meksykańską z kurczakiem podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni.