Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę rodem z Holandii!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11908
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11908
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5104
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1394
Składniki
Przed rozpoczęciem gotowania zupy kroimy szczypiorek (drobno), pora w półksiężyce ( bez końcowej części) a boczek w kostkę. Wrzucamy masło do garnka (czekamy aż się roztopi). Po roztopieniu masła wrzucamy pora i smażymy do miękkości. Jak por zmiękł wrzucamy 2 łyżki mąki. Całość mieszamy. Teraz dolewamy część naszego bulionu cały czas mieszając. Jak całość zrobi się gęsta można dolać pozostałą część bulionu. Mieszamy aż do podgrzania. Teraz można dodać 4 łyżeczki musztardy (może być sarepska). Mieszamy i dajemy się temu pogotować około 10 min (od czasu do czasu trzeba przemieszać) Teraz mamy czas na usmażenie boczku. Ostatnią fazą przygotowania naszej zupy jest dolanie śmietany (całość wymieszajmy) i po odczekaniu 5 min nasza zupa jest już gotowa. Do talerza wrzucamy boczek, wlewamy zupę musztardową i sypiemy na górę szczypiorek. Serwujemy zupę z bagietką:-) Poniżej zostawiam link do filmu z przygotowań. Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!!