Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zupę rodem z Holandii!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Przed rozpoczęciem gotowania zupy kroimy szczypiorek (drobno), pora w półksiężyce ( bez końcowej części) a boczek w kostkę. Wrzucamy masło do garnka (czekamy aż się roztopi). Po roztopieniu masła wrzucamy pora i smażymy do miękkości. Jak por zmiękł wrzucamy 2 łyżki mąki. Całość mieszamy. Teraz dolewamy część naszego bulionu cały czas mieszając. Jak całość zrobi się gęsta można dolać pozostałą część bulionu. Mieszamy aż do podgrzania. Teraz można dodać 4 łyżeczki musztardy (może być sarepska). Mieszamy i dajemy się temu pogotować około 10 min (od czasu do czasu trzeba przemieszać) Teraz mamy czas na usmażenie boczku. Ostatnią fazą przygotowania naszej zupy jest dolanie śmietany (całość wymieszajmy) i po odczekaniu 5 min nasza zupa jest już gotowa. Do talerza wrzucamy boczek, wlewamy zupę musztardową i sypiemy na górę szczypiorek. Serwujemy zupę z bagietką:-) Poniżej zostawiam link do filmu z przygotowań. Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!!!!