Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa na szynce z pieczarkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Składniki
Pokrojone mięso obsmaż na smalcu. Przełóż do garnka, zalej litrem wody i gotuj do miękkości. Podsmaż na maśle plasterki cebuli. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki. Smaż chwilę razem. Włóż do mięsa, wlej 1,5 litra wody i gotuj chwilę razem.
Włóż przecier pomidorowy. Zupę zagęść mąką wymieszaną ze śmietaną. Gotuj chwilę razem. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie