Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa na szynce z pieczarkami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Pokrojone mięso obsmaż na smalcu. Przełóż do garnka, zalej litrem wody i gotuj do miękkości. Podsmaż na maśle plasterki cebuli. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, ogórki. Smaż chwilę razem. Włóż do mięsa, wlej 1,5 litra wody i gotuj chwilę razem.
Włóż przecier pomidorowy. Zupę zagęść mąką wymieszaną ze śmietaną. Gotuj chwilę razem. Przypraw do smaku.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie