Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa i chyba już dosyć popularna, mam nadzieje że mój przepis wniesie co nowego :) SMACZNEGO!!!
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 100
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 92
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 100
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie ZUPY: Warzywa obrać, ugotować i przecedzić. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić niewielką ilością wywaru i połączyć z całością, zagotować, doprawić. Żółtka dobrze roztrzepać w śmietanie, połączyć z zupą - nie gotować. Przed podaniem dodać starty ser, pokrojoną w kostkę marchew i posiekaną zieloną pietruszkę.
Wykonanie łazanki: Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wolno wlewać wodę, mieszając widelcem. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto do uzyskania jednolitej, miękkiej lśniącej masy. Ciasto ma mieć twardszą konsystencję. Rozwałkować na grubość około 2 mm i pozostawić chwilę do przeschnięcia. Następnie zwinąć w rulon o szerokości 6-8 cm i kroić paski na szerokość ok. 1 i 1/2 cm, a te z kolei na kwadraciki lub romby. Rozrzucić na stolnicy - przesypując mąką. Przeschnięte wrzucić do wrzącej osolonej wody, zamieszać i ugotować. Miękkie odcedzić, przełożyć na talerze, zalać gorącą zupą.