Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko zmodyfikowana zupa w/g przepisu Pani Jagoda50. Modyfikacje wprowadzone ze względu na brak niektórych produktów.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 356
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1051
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 356
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1051
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Wodę z mięsem wstawiamy na kuchnię i gotujemy na średnim ogniu, po około 20 minutach dodajemy: liść laurowy i ziele angielskie, sól, pieprz do smaku. Do wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę około 1-1,5 cm i gotujemy około 10 minut. Ogórki podduszamy na maśle. Wrzucamy do wywaru z ziemniakami. Dodajemy kostkę/i bulionu, w zależności od wymagań intensywności smaku. Marchew i paprykę kroimy w kosteczkę około 5 mm, cebulę w piórka. Marchew podduszamy (na maśle lub oleju) lekkiego zmiękczenia, dodajemy paprykę doprawiamy do smaku i dusimy razem kilka minut. Dodajemy do zupy. Doprawiamy maggi. Cebulę szklimy na patelni (na maśle lub oleju), doprawiamy do smaku, dusimy kilka minut. Mięso wyjmujemy z zupy, kroimy na plastry, obsmażamy na patelni na oleju i wrzucamy z powrotem do zupy. Patelnię zalewamy wodą (około 150 ml) zagrzewamy dla odzyskania smaku i wlewamy do zupy. Gotujemy 5-10 minut.
PROPOZYCJA PODANIA: Nalewamy zupę do talerzy, nakładamy kawałek mięsa, posypujemy natką pietruszki, dodajemy 1-2 łyżeczki śmietany.