Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Marchewkę, seler zetrzeć na grubej tarce [ gdy użyjesz selera naciowego to drobno posiekać ] , cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę pokroić w cienkie paseczki długości ok. 3-4 cm. Paprykę, cebulę, seler, marchewkę poddusić na maśle ok.15 min. dodać do gorącego rosołu. Chleb pokroić w kostkę ok.1 cm. zrumienić na maśle. Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem i serem startym na grubej tarce, dodać do zupy. Gotować ok.10 min. aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem, dodać grzanki. Na talerzu udekorować kleksem śmietany i zieleniną. SMACZNEGO !!!