Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie szparagowym. Jadamy ją zaciągniętą śmietanką. Jako dodatek służą grzanki lub groszek ptysiowy.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21767
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 422
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21767
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 422
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 300
Składniki
1. Szparagi obrać. Obrane szparagi dzielę na pół – górną cześć podaję jako dodatek do obiadu a dolną kroję na kawałki 2 cm. 2. Kilka szparagów kroje w kawałki żeby zostały mi się główki do dekoracji zupy. 3. Dodać liście lubczyku, sól, cukier. 4. Na wolnym ogniu gotować 20 min.
5. Wyjąć górną cześć szparagów (podaję do obiadu polane zasmażoną w maśle bułką tartą). 6. Główki wyjmuję spośród kawałków na zupę.
7. Pokrojone na kawałki szparagi miksuję w wodzie, w której się gotowały.
8. Zaprawiam śmietanką i dodaje posiekany koperek.
9. Podaje ozdobione kilkoma główkami i groszkiem ptysiowym.