Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie szparagowym. Jadamy ją zaciągniętą śmietanką. Jako dodatek służą grzanki lub groszek ptysiowy.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1615
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 525
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 375
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1615
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 525
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 375
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 64
Składniki
1. Szparagi obrać. Obrane szparagi dzielę na pół – górną cześć podaję jako dodatek do obiadu a dolną kroję na kawałki 2 cm. 2. Kilka szparagów kroje w kawałki żeby zostały mi się główki do dekoracji zupy. 3. Dodać liście lubczyku, sól, cukier. 4. Na wolnym ogniu gotować 20 min.
5. Wyjąć górną cześć szparagów (podaję do obiadu polane zasmażoną w maśle bułką tartą). 6. Główki wyjmuję spośród kawałków na zupę.
7. Pokrojone na kawałki szparagi miksuję w wodzie, w której się gotowały.
8. Zaprawiam śmietanką i dodaje posiekany koperek.
9. Podaje ozdobione kilkoma główkami i groszkiem ptysiowym.