Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę tą przygotowuję w sezonie szparagowym. Jadamy ją zaciągniętą śmietanką. Jako dodatek służą grzanki lub groszek ptysiowy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6016
        
        
                Składniki
1. Szparagi obrać. Obrane szparagi dzielę na pół – górną cześć podaję jako dodatek do obiadu a dolną kroję na kawałki 2 cm. 2. Kilka szparagów kroje w kawałki żeby zostały mi się główki do dekoracji zupy. 3. Dodać liście lubczyku, sól, cukier. 4. Na wolnym ogniu gotować 20 min.
5. Wyjąć górną cześć szparagów (podaję do obiadu polane zasmażoną w maśle bułką tartą). 6. Główki wyjmuję spośród kawałków na zupę.
7. Pokrojone na kawałki szparagi miksuję w wodzie, w której się gotowały.
8. Zaprawiam śmietanką i dodaje posiekany koperek.
9. Podaje ozdobione kilkoma główkami i groszkiem ptysiowym.