Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z boczkiem i parówkami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Ziemniaki oraz wszystkie warzywa z włoszczyzny oczyść, obierz, pokrój w kostkę. Rozdrobnione jarzyny włóż do garnka. Dodaj przyprawy, zalej 2 litrami wody.
Gotuj 45 minut na małym płomieniu. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście drobno poszatkuj. Dodaj je do warzyw w garnku około 20 minut przed końcem gotowania.
Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Boczek potnij w słupki, a parówki – w plasterki. Wędlinę dodaj do cebuli i czosnku. Oprósz mąką, zasmaż na rumiano. Następnie wymieszaj z kilkoma łyżkami wywaru z zupy. Wlej do gotujących się warzyw. Ponownie zagotuj.
Zupę przypraw na pikantnie imbirem, solą oraz pieprzem Przed podaniem posyp posiekaną natką. Serwuj z ciemnym pieczywem.Źródło: Tina