Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z brązowej soczewicy z warzywami"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Składniki
Soczewicę zalej zimną wodą, odstaw ją na godzinę. Odlej wodę, zalej nową i gotuj przez 30 minut. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój na kawałeczki, wrzuć do garnka. Dodaj masło klarowane, smaż kilka minut, cały czas mieszając.
Następnie zalej litrem wody, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, ugotowaną soczewicę, Gotuj 20 minut. Wędzonego łososia pokrój na kawałeczki, dodaj do zupy. Przypraw, gotuj przez około 10 minut.
Do zupy możesz dodać kilka łyżek pomidorów z puszki (pokrojonych, bez skórek). Wtedy zupę gotuj jeszcze przez około 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień