Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselki z makaronem

Zupa z brukselki z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 628

Dodano:

Odsłon: 160

polecam zupe z brukselki..

Składniki

  • wywar warzywny 1,5 L
  • brukselka 50 dag
  • ziemniaki 4 szt
  • makaron gruby 5 lyżek
  • papryka konserwowa 1-2 strąki
  • śmietana 18 proc 2/3 szkl
  • natka pietruszki
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • papryka słodka mielona
  • czosnek
  • przyprawa do zup i potraw w płynie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z brukselki z makaronem

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z papryką zmieloną i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń